Sbírka na pomoc Maroku a Libyi

V minulém týdnu došlo ke dvěma živelným katastrofám v severní Africe. Nejprve zemětřesení v pohoří Vysoký Atlas v Maroku a poté ničivé záplavy v severovýchodní Libyi, které přišly jako tsunami a nechaly za sebou, především ve městě Derna, přes 11 tisíc mrtvých, kolem 10 tisíc nezvěstných a statisíce dalších byly katastrofou postiženy. Počty mrtvých v obou zemích stále rostou.

V obou oblastech působí silné charitativní organizace, např. Islamic Relief Worldwide, jejichž týmy tam dovážejí materiální pomoc a pomáhají zajistit základní životní potřeby a lékařskou péči přeživším.

Muslimská obec v Praze chce přes tuto organizaci poslat finanční pomoc. Kdo by se chtěl přidat, můžete poslat jakoukoliv částku na transparentní účet MOP: 7603967001/5500 s poznámkou: „Maroko“ nebo „Libye“.

Nejpozději však ve čtvrtek 21. 9.

Prorok (sAs) řekl: „Neotálejte s milodarem, neboť vás ochrání před pohromou.“

Bárakalláhu fíkum.

Aktuality

Verš z Koránu

Bude-li vám pomáhat Alláh, nikdo nemůže být nad vámi vítězem! Opustí-li vás však, kde je ten, kdo by vám mohl potom pomoci? Na Boha tedy nechť spoléhají se věřící!

(Korán, 3:160)

Výroky

‘Abdulláh ibn Salám vyprávěl: Slyšel jsem Posla Alláhova (mír s ním) říci: „Lidé, vyměňujte si pozdravy míru (neboli říkejte si navzájem As-Salámu ‘Alajkum), dávejte najíst hladovým, posilujte příbuzenské svazky a modlete se, když ostatní spí. Pak vstoupíte do Ráje v míru a pokoji.“

(At-Tirmidhí)